Aktuális

 

 

Rég nem hallott Horváth-mű, a MAGNETS IVa (round and round) a Nemzeti Filharmonikusok Gin-tonic koncertjén, 2019. febr. 18-án a Várkert Bazárban.

A Divergent ismét megszólal a kitűnő Modern Art Orchestra és Fekete-Kovács Kornél előadásában a BMC-ben, 2019. jan. 20-án. A szerző dirigálása mellett megszólaló mű a zenekar lemezén is hallható lesz, az esemény a CD bemutató estje.

Az év hátralévő részének bemutatói: Horváth új klarinétkvintettje, a PLAYLIST für meine Reise nach Gera, 2018 hangzik el a gerai Városi Színházban november 18-án. Bársony Péter és Hlavacsek Tihamér a felkérésükre készült Nata, Son című darabot mutatja be december 4-én, Budapesten és a MAGNETS III (folytatás) az Anima Musicae Kamarazenekarral november 29-én. És újra hallható lesz december 6-án a Férfiszemmel / Női szemmel Herczku Ágnes, a THReNSeMBLe és a szerző előadásában – helyszín: A Harmadik Hely.

2018. január 21-én az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében kerül bemutatásra a BMC-ben a big bandre írott Wannabe. A bemutatón a címzett, a fenomenális Modern Art Orchestra közreműködik Fekete-Kovács Kornél vezényletével.

Anima Musicae Kamarazenekar és a THReNSeMBLe koncertjén Horváth Balázs saját Tektonikus című művének ősbemutatója mellett Schulhoff: Hot Sonate-ját (szólista: Bársony Péter), Ives: The Unanswered Question és Gershwin: Lullaby című darabját dirigálja a K11 Galériában, Budapesten, december 7-én.

Az év további bemutatói Horváth Balázstól: a Marimbiano duo mutatja be a nekik komponált (untitled) című darabot Szombathelyen november 22-én, Polgár Éva pedig a megrendelésére készült és számára ajánlott character-t játssza október 26-án az USA-ban.

Horváth új zenekari darabja, a Plunderphonic intermezzi hangzik el az UMZF 2017 zeneszerzőverseny döntőjében 2017. október 10-én a MüPában, Budapesten. Az Óbudai Danubia Szimfonikus Zenekart a bemutatón Hámori Máté dirigálja.

A tuba virtuóza, Szentpáli Roland játssza a pikokosmos =› millikosmos szólójának premierjét. A bemutatón Horváth Balázs dirigálja a THReNSeMBLe-t a zürichi Tonhalle Kleiner Saal-ban 2017. júniusában.